Leiden - Man aangehouden na poging inbraak Thorbeckestraat

23 maart 2017 11:45
Bron: Politie.nl

Agenten kregen donderdag 23 maart omstreeks 02.45 uur de melding dat een man vermoedelijk aan het inbreken was in een woning aan de Thorbeckestraat. Agenten hielden korte tijd later een verdachte aan die in het bezit was van inbrekerswerktuig.

Een getuige zag een man in het zwart gekleed bezig bij een deur van een woning aan de Thorbeckestraat. Hij vertrouwde de situatie niet en alarmeerde direct de politie. In een brandpoort die uitkomt op de Ridderstraat troffen toegesnelde agenten rond 03.00 uur een man aan die zich daar ophield.  De man was in het donker gekleed en droeg handschoenen. Ook bleek de man diverse inbrekerswerktuigen bij zich te hebben waaronder schroevendraaiers en zaklampen. De man is aangehouden op verdenking van poging inbraak in de Thorbeckestraat. Het gaat om een 49-jarige man uit Middelburg. Hij is overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.
Inbrekerswerktuig
Veel gemeenten hebben in de Algemene Plaatselijke Verordening opgenomen dat het niet is toegestaan om werktuigen te vervoeren waarmee een inbraak gepleegd kan worden. De aanpak van woninginbraken heeft hoge prioriteit bij de politie. Daarom controleert de politie veel en treedt streng op tegen het overtreden van dat verbod.

Zeeland Middelburg

  • 486337b425978ac6ed28cda2c30ff252