Inbrekers slaan even vaak toe in Noordwelle als een jaar geleden

Foto: Pixabay

19 juni 2020 08:00
Bron: 112 Noordwelle

Gemiddeld wordt er elke drie uur ergens in Nederland ingebroken of een poging daartoe gedaan. In Noordwelle was het in de eerste vijf maanden van dit jaar 1 keer raak, (nagenoeg) evenveel als in dezelfde periode vorig jaar.

Het aantal woninginbraken en het aantal pogingen daartoe in Noordwelle is dit jaar gelijk gebleven. In totaal werd er in de eerste vijf maanden van dit jaar door de politie 1 inbraken en inbraakpogingen geregistreerd in de Zeeuwse plaats. In dezelfde periode vorig jaar waren dat er eveneens 0, zo blijkt uit data die door Alarmeringen.nl is verzameld.

Voor heel de provincie Zeeland staat de teller op 158. In dezelfde periode vorig jaar waren dat er nog 208, wat neerkomt op een daling van 24 procent. Bij de provincies gaat Zuid-Holland aan kop met 2661 inbraken of pogingen daartoe, gevolgd door Noord-Holland en Noord-Brabant met respectievelijk 2337 en 1800 stuks.

Benieuwd naar waar inbrekers dan vooral in Noordwelle of juist in andere plaatsen toeslaan? Je kunt het eenvoudig per postcode bekijken via onderstaande kaart.

Bekijk alle beschikbare data, ook specifiek voor de plaats Noordwelle en provincie Zeeland, in het dossier Woninginbraken.