?s-Heerenhoek/ Oost-Souburg - Getuigen gezocht van wilde achtervolging

3 januari 2017 15:00
Bron: Politie.nl

De politie heeft dinsdag 3 januari na een wilde achtervolging drie Fransen aangehouden. Geen van de mannen beschikte over een geldig rijbewijs. De mannen reden aan het eind van de ochtend in Oost-Souburg met hoge snelheid door de winkelstraten. Omstanders moesten zich daarbij uit de voeten maken.

Zeeland-West-Brabant
De achtervolging startte toen agenten met een onopvallende politieauto op de N62 ter hoogte van ?s-Heerenhoek de 28-jarige bestuurder een stopteken gaven. Dit werd echter genegeerd en het voertuig ging er met hoge snelheid vandoor in de richting van Middelburg. 
Oost-Souburg
Uiteindelijk reden de mannen de bebouwde kom van Oost-Souburg binnen en ging de achtervolging verder via de Karolingenbaan, tegen het verkeer in de Paspoortstraat op om vervolgens tegen het verkeer in te rijden over de Kanaalstraat. Verschillende omstanders moest opzij springen om niet aangereden te worden door de auto van de verdachten. De achtervolging eindigde in Vlissingen-Oost, daar konden alle inzittenden worden klemgereden. De bestuurder is een Fransman, de andere twee hadden geen identiteitspapieren bij zich. Het vermoeden bestaat dat het eveneens Fransen zijn. De auto is voor onderzoek in beslag genomen.
Getuigen
De politie neemt de zaak hoog op en doet onderzoek naar de zaak en vraagt getuigen zich te melden. In Oost-Souburg moesten tenminste twee fietsers aan de kant springen.  Een fietser met daarnaast een kinderfietsje moest zodanig uitwijken dat zij bijna ten val kwam. De politie zou haar graag spreken. Zij en anderen getuigen kunnen zich melden. Hebt u meer informatie? Bel dan met de politie: 0900-8844. Of via het Politie WhatsApp nummer 06 - 1220 7006. Belt u liever anoniem: 0800-7000. U kunt ook een tipformulier invullen.

Zeeland Oost-Souburg

  • 60a3b691e7f651ced816fca1ba774898