Oost-Souburg - Politie rolt hennepkwekerij op

22 maart 2017 21:11
Bron: Politie.nl

De politie trof woensdagmiddag in een bedrijfspand aan de Kanaalstraat een hennepkwekerij aan.

De politie kwam de kwekerij op het spoor na enkele tips. De plantage werd rond 14.30 uur ontdekt en bestond uit drie kweekruimten. Ongeveer vierhonderd hennepplanten bleken zojuist te zijn geknipt. Er werd ruim twintig kilogram aan hennepplanten aangetroffen. Er werd niemand gearresteerd.
Ruimingsbedrijf
Ook bleek dat er illegaal stroom werd afgetapt. Nadat de stroom was uitgeschakeld, heeft de politie in overleg met de Officier van Justitie de plantage laten ontmantelen door een gespecialiseerd ruimingsbedrijf. Daarbij zijn het kweekmateriaal en de henneptoppen in beslag genomen. Vervolgens zijn al deze goederen vernietigd. Het elektriciteitsbedrijf zal nog aangifte doen vanwege de diefstal van de stroom.
Brandgevaar
Mocht zich een hennepkwekerij bij u in de buurt bevinden, dan loopt u risico op brand door kortsluiting en lekkage. Criminelen die zich bezighouden met illegale hennepteelt gebruiken onderling veel geweld. De schade die de hennepteelt veroorzaakt is groot. Woningcorporaties en energiebedrijven draaien op voor de kosten veroorzaakt door lekkages, brandschade en illegaal afgetapte energie.
Help mee hennepkwekerijen te bestrijden!
Ruikt u henneplucht of denkt u dat er een hennepkwekerij in uw buurt zit? Meld verdachte situaties, bel de politie via 0900-8844, via het Politie WhatsApp nummer 06-1220 7006 of bel Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000. Onderstaande punten kunnen wijzen op een hennepkwekerij:

Aanwezigheid van hennepgeur;
Onveilige situaties door illegale aanpassingen in de meterkast of elektriciteitsaansluiting;
Constant zoemend of ronkend geluid;
Beslagen/afgeplakte ramen of gordijnen die nooit opengaan.

Zeeland Oost-Souburg

  • e8f1cb2155496d088dbaf9f9ccb9836b