Oud-Vossemeer - Man overvallen in zijn woning

15 april 2017 11:16
Bron: Politie.nl

Een alleenstaande oudere man is overvallen in zijn woning. Twee mannen drongen zijn woning binnen en bonden hem vast. Ze zijn met wat persoonlijke spullen weer verdwenen.

Zeeland-West-Brabant
Op zaterdag 15 april 2017 om 5.05 uur kwam de melding binnen bij het Operationeel Centrum van een bewoner van de Molenstraat. Een geschrokken man vertelde dat hij was overvallen in zijn woning. Politie-eenheden spoedden zich naar de woning en troffen daar een oudere alleenstaande man. Hij verklaarde dat er plotseling twee mannen naast zijn bed stonden. Ze bonden hem vast op een stoel en doorzochten zijn woning. Daarna zijn ze weer vertrokken. Het slachtoffer kon zich zelf bevrijden en de politie bellen. De overvallers zijn er met een geringe buit, alleen wat persoonlijke spullen, vandoor gegaan.
Onderzoek
Het geschrokken slachtoffer wist zich niet veel van de daders te herinneren. Wel had hij gezien dat het blanke mannen waren die hij niet kende. Ze hadden zwarte kleren aan en spraken goed Nederlands. De politie is direct een onderzoek gestart. Forensische rechercheurs zullen de woning nauwkeurig onderzoeken op sporen. Tactische rechercheurs gaan op zoek naar informatie over de daders en hun vluchtroute. Daarbij kunnen ze de hulp van bewoners in de omgeving goed gebruiken en het team heeft ook enkele vragen:
-Wie heeft de afgelopen nacht, en dan met namen tussen 03.00 uur en 05.00 uur in de omgeving van de woning iets bijzonders gezien
-Wie heeft de afgelopen tijd bij de woning of in de straat iets bijzonders gezien wat mogelijk met deze overval te maken kan hebben, denk dan aan vreemde auto?s, vreemde personen  of andere zaken die afwijken van het normale patroon in de straat
-Wie heeft in zijn sociale omgeving iets gehoord over deze overval
Tips
Tips, via de banner onder dit bericht of:
- via de politieapp of het meldformulier op politie.nl/melden,
- via 0900-8844 of WhatsApp (0612207006),
- anoniem via 0800-7000 of het meldingsformulier van M,
- via het Team Criminele Inlichtingen in een vertrouwelijk gesprek 079-3458999

Zeeland Oud-Vossemeer

  • 093486f1c77a02f63c9953bfea9f52cd