Renesse - Man aangehouden voor rijden onder invloed alcohol en drugs

4 augustus 2018 06:00
Bron: Politie.nl

Afgelopen nacht is op de Stoofweg een 34-jarig man uit Vlissingen aangehouden. Hij wordt verdacht van het rijden onder invloed van alcohol en drugs. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Zeeland-West-Brabant
Omstreeks 00.05 uur zien surveillerende agenten de verdachte over de Stoofweg rijden. Vanwege zijn opvallende rijstijl wordt besloten om hem staande te houden voor een algemene verkeerscontrole. Nadat de bestuurder is uitgestapt valt het de agenten op dat deze erg glazig uit zijn ogen kijkt. Een voorlopige ademtest laat zien dat de man alcohol heeft gedronken. Bij de verdachte is ook een speekseltest afgenomen met een positieve uitslag op cocaïne en THC. Hierna is zijn rijbewijs ingevorderd en wordt hij meegenomen naar het bureau voor een bloedonderzoek.
Dagvaarding uitgereikt
Omdat de Vlissinger weigert mee te werken aan een bloedonderzoek door een GGD-arts en zich zeer recalcitrant blijft gedragen, wordt hij overgebracht naar een politiecellencomplex. Het is al de achtste keer dat hij zijn rijbewijs is kwijtgeraakt voor het rijden onder invloed van alcohol/drugs. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. Vervolgens mag hij zich te zijner tijd verantwoorden voor de rechter.