Rilland - Man met nep wapen aangehouden

3 februari 2019 10:29
Bron: Politie.nl

Bij de politie kwam zaterdagavond 2 februari 2019 rond 22.00 uur een melding binnen dat in de omgeving van de Valckenisseweg een man zou lopen die in het bezit was van een vuurwapen. De politie hield later die nacht in zijn woning een 47-jarige inwoner van Rilland aan die in het bezit was van een nep vuurwapen. Wat zich precies heeft afgespeeld zaterdagavond laat, wordt nog door de politie onderzocht.

Voorafgaand aan de melding over de gewapende man zou er een incident zijn geweest op de kruising van de Valckenisseweg, de Bathseweg en de Hoofdweg, waar de man vermoedelijk bij betrokken was. Op die kruising zouden meerdere mensen ruzie met elkaar hebben gehad. Even later zou de verdachte zijn gezien met een vuurwapen in zijn hand.
Balletjespistool en luchtbuks
Politieonderzoek leidde naar een 47-jarige man uit Rilland. Agenten spraken hem in zijn woning. De man gaf aan dat hij uit was geweest en op weg naar huis ruzie had gekregen met twee mannen. Hij was daarbij gewond geraakt. De man ontkende met een vuurwapen op straat te hebben gelopen en gaf de agenten toestemming om in zijn woning te zoeken naar het vuurwapen. In de woning troffen de agenten een balletjespistool en een luchtbuks aan, waarna de man werd aangehouden. Hij heeft de nacht in de cel doorgebracht en wordt zondag verhoord.