Twee nepwapens in beslag genomen in Ritthem

29 mei 2019 08:07
Bron: Politie.nl

Surveillerende agenten controleerden dinsdagavond omstreeks 23.30 uur een personenauto in de Ritthemsestraat in Ritthem. Bij aanspreken van de bestuurder, een 22-jarige man uit Vlissingen, zag één van de agenten iets in de auto liggen dat op een holster van een vuurwapen leek.

Op de vraag van de agenten overhandigde de bestuurder het voorwerp en het bleek inderdaad een holster te zijn. De bestuurder overhandigde de agenten vervolgens een airsoftwapen dat niet van echt te onderscheiden was en dus geschikt voor afdreiging. Het wapen lag verscholen in een verborgen compartiment in de auto.

De bijrijder, een 19-jarige Vlissinger, bleek even later ook in het bezit van een soortgelijk wapen. Allebei de airsoftwapens, houders en patronen zijn door de politie in beslag genomen. De twee mannen worden later gehoord.

Themapagina nepwapens

Nepvuurwapens die lijken op echte vuurwapens zijn in Nederland verboden. Omdat ze zo echt lijken zijn ze geschikt om er iemand mee te bedreigen, vandaar dat de wapenwetgeving deze wapens verbiedt. Het is niet toegestaan om ze te hebben, niet thuis en ook niet op straat. Meer informatie hierover kun je vinden op onze themapagina: https://www.politie.nl/themas/nepvuurwapens.html Bedenk je dus ook dat het niet verstandig is om ze in het buitenland te kopen, bijvoorbeeld tijdens vakantie. Eenmaal terug in Nederland loop je het risico dat je nepwapen in beslag wordt genomen door de politie en dat je daar bovenop ook nog een flinke boete moet betalen.

Zeeland Ritthem

Wapenbezit Wapens
  • 09664794f70c27c1cc7f4b0b351e293a