Krimpen aan den IJssel - Echtpaar Krimpen slachtoffer babbeltruc

17 augustus 2016 17:48
Bron: Politie.nl

Op de IJsseldijk in Krimpen aan den IJssel is dinsdagmiddag een ouder echtpaar slachtoffer geworden van een babbeltruc. De oplichter vroeg een borg van 400 euro voor een aggregaat dat zij dit weekend nodig zouden hebben voor ‘als de stroom er af zou gaan’.

Borg
De man klopte rond 14.00 uur aan bij de woning en werd binnengelaten door het stel van 74 en 72 jaar. Hij kwam met het verhaal dat de energiemaatschappij komend weekend de stroom er af zou halen, en dat zij daarom een aggregaat nodig hadden. De borg voor het apparaat bedroeg 400 euro en moest contant afgerekend worden.
Het echtpaar had dat geld niet in huis. De oplichter vond het echter geen probleem om even te wachten terwijl zij naar de bank gingen. Eenmaal terug inde hij het bedrag. In ruil daarvoor kregen zij iets dat moest doorgaan voor een bon van het bedrijf dat het aggregaat zogenaamd zou leveren.

Toen hij eenmaal weg was begonnen de Krimpenaren blijkbaar toch aan het verhaal te twijfelen. Navraag bij zowel het energiebedrijf als het bedrijf op het bewijsje leerde hen dat er van zijn verhaal inderdaad niets klopte en dat zij waren opgelicht.
Donkergrijs haar
De slachtoffers spreken van een Nederlandse man van rond de 40 jaar oud, kort donkergrijs haar, circa 1.80m en nette kleding. De politie is op zoek naar de man en onderzoekt of het mogelijk om dezelfde man gaat die op vergelijkbare wijze slachtoffers maakte in Dordrecht en Oud-Beijerland.

Mensen die getuige waren van een van de babbeltrucs of meer informatie hebben die kan bijdragen aan het onderzoek worden gevraagd contact op te nemen met de politie. Dat kan via 0900-8844, via onderstaand tipformulier of anoniem via 0800-7000.
Tips en meer informatie om babbeltrucs te voorkomen kun je vinden op https://www.politie.nl/themas/babbeltruc.html

Zeeland 'S-Heer Hendrikskinderen

  • 369ebd7fcf047ece4717b22cd8940e4f