Gilze - Politie grijpt in bij huiselijk geweld

21 augustus 2016 13:15
Bron: Politie.nl

De politie arresteerde een 36-jarige man uit Gilze vanwege huiselijk geweld. Hij mishandelde zijn vrouw (30) en dreigde de kinderen iets aan te doen. Hun 11-jarige dochtertje was getuige van dit alles en alarmeerde de politie.

Zeeland-West-Brabant - mediadesk Oost
Het geweld vond plaats op zaterdagavond 20 augustus 2016 in de woning van het gezin. De man had alcohol gedronken werd agressief, aldus de aangeefster. De man sloeg, schopte en beet zijn vrouw. Ze liep daarbij zichtbaar letsel op. De vrouw vluchtte samen met haar dochter (11) naar de badkamer, waarna het meisje via 112 de politie belde. De verdachte sloeg nog een gat in de afgesloten badkamerdeur en vluchtte daarna de woning uit. Op basis van zijn signalement wist de politie hem op te sporen en te arresteren. De vrouw deed aangifte. De arrestant werd ingesloten en in verzekering gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.
Huisverbod
De verdachte krijgt vermoedelijk ook een huisverbod opgelegd. Zo'n huisverbod wordt namens de burgemeester opgelegd en is bedoeld als afkoelingsperiode en om rust te creëren voor de gezinsleden, terwijl hulpverleningsinstanties aan de slag gaan met de zaak. Verder rapporteerde  de politie deze huiselijk geweldszaak bij het advies- en meldpunt voor huiselijk geweld en kindermishandeling.
Huiselijk geweld
Huiselijk geweld is geweld dat door iemand uit de huiselijke kring van het slachtoffer is gepleegd. Politie, openbaar ministerie, reclassering, kinderbescherming, vrouwenopvang en andere hulporganisaties werken samen aan de bestrijding van huiselijk geweld. Kijk voor meer informatie op www.huiselijkgeweld.nl

Zeeland 'S-Heer Hendrikskinderen

  • 9b68f52bbee6a7bae1fc5cd19a95737e