Bergen op Zoom - Politie grijpt in bij huiselijk geweld

1 oktober 2016 14:26
Bron: Politie.nl

Vrijdagochtend rond 07.05 uur hebben agenten ingegrepen tijdens een huiselijke geweldsituatie. Daarbij is een 43-jarige man in zijn woning aangehouden. Hij wordt verdacht van mishandeling en bedreiging van zijn vrouw. Hiervan zijn twee jonge kinderen getuige geweest.

Zeeland-West-Brabant
De man zou de vrouw al vaker mishandeld hebben. Tijdens zijn aanhouding heeft de verdachte ook de aanwezige agenten enkele malen verbaal bedreigd. Hij is ingesloten en in verzekering gesteld. De zaak wordt voorgelegd aan de officier van justitie.
Huiselijk geweld
Huiselijk geweld is geweld dat door iemand uit de huiselijke kring van het slachtoffer is gepleegd. Het kan daarbij gaan om lichamelijk en seksueel geweld en om psychisch geweld, zoals bedreiging en belaging (‘stalking’). Huiselijk geweld kan de vorm aannemen van kindermishandeling en seksueel kindermisbruik, partner-relatiegeweld in alle denkbare verschijningsvormen, en mishandeling of verwaarlozing van ouderen. Politie, openbaar ministerie, reclassering, kinderbescherming, vrouwenopvang en andere hulporganisaties werken samen aan de bestrijding van huiselijk geweld, omdat zij van mening zijn dat huiselijk geweld onacceptabel is en met geen enkel excuus kan worden gerechtvaardigd. Kijk voor meer informatie op www.huiselijkgeweld.nl

Zeeland 'S-Heer Hendrikskinderen

  • d6198f4e242385fcca6c9e86b61833ff