Nederland - Politieverhaal in beeld Veilig thuis

17 november 2016 15:00
Bron: Politie.nl

?Ik wil het in ieder geval gezegd hebben. Doe ermee wat je moet doen, dan ben ik het in ieder geval kwijt. Maar ik maak me zorgen om mijn buurjongetje.?

Mirjam van der Zee vertelt over een melding kindermishandeling. Ook te maken met (kinder)mishandeling? Of heeft u een vermoeden of twijfels over een situatie? Meld het bij de politie via 0900-8844 of anoniem bij Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000. Of neem contact op met Veilig Thuis via 0900-2000 (www.vooreenveiligthuis.nl).
Blogs en politieverhalen in beeld
Politiemensen delen sinds oktober 2013 hun dagelijkse belevenissen met u in blogs. Zij schrijven hun verhalen in eigen tijd. Sinds juni 2015 vertellen enkelen hun ervaringen ook in korte video?s onder de noemer: ?Politieverhalen in beeld?. De blogs en video?s zijn te vinden op politie.nl, Twitter (@Politie) en Facebook (Politie Nederland). U kunt daar ook reageren op een verhaal. Lees en bekijk meer blogs en politieverhalen in beeld op de overzichtspagina Politieverhalen.
Over Mirjam van der Zee
Mirjam van der Zee (36) begon in 2000 bij de politie, sinds 2010 al wijkagent. Naast alle jaren op straat, werkte ze ook mee aan rechercheonderzoeken en stuurt ze als senior het dagelijkse politiewerk op staat aan. In 2004 werd ze motoragent en ze gebruikt de motor nog dagelijks in haar werk. Momenteel houdt Mirjam zich bezig met de coördinatie rondom alle jeugdzaken van gebied Leiden Zuid, Voorschoten en Zoeterwoude.

Mirjam: 'Politiewerk is het mooiste werk wat er is. Eigenlijk moet je een soort 'alleskunner' zijn; het ene moment controleer je een voertuig op technische eisen, het andere moment sta je bij een woningbrand en moet je snel beslissingen nemen. En weer een ander moment ren je achter een inbreker aan of heb je te maken met een verward persoon die zijn of haar huis niet meer vinden kan. Het werk is zo enorm veelzijdig. De meeste voldoening haal ik uit hulp verlenen en oplossingen vinden voor problemen die met veiligheid te maken hebben. Als wijkagent kun je daarin je hart ophalen. Ik werk hierin veel samen met instanties als gemeenten, scholen, woningbouwverenigingen, maar ook hulpverleningsinstanties, zoals GGD, Veilig Thuis en verslavingszorg. Vooral voor kinderen maak ik graag het verschil omdat zij nog een heel leven voor zich hebben. Politiewerk is werk wat er toe doet!?

Zeeland 'S-Heer Hendrikskinderen

  • f37c3dbaf952f35e4b7247bdb7986c41