Utrecht - Wervingsweek voor Burgernet van start

6 december 2016 15:19
Bron: Politie.nl

Burgemeester Van Zanen heeft dinsdag 6 december de wervingsweek voor Burgernet officieël geopend door naast het stadhuis een Mupi-zuil met digitale Burgernetposter te onthullen. Daarnaast zijn er in 170 Mupi's Burgernetposters te zien en is op politiebureau's en gemeentelijke instellingen informatiemateriaal verkrijgbaar.

Bent u al deelnemer van Burgernet? Burgernet is een samenwerkingsverband tussen burgers, gemeenten en politie om de veiligheid in de woon-werkomgeving te vergroten. Via Burgernet kan de  politie inwoners vragen te helpen bij een zoekactie als er iets in die buurt is gebeurd. Deelnemers aan Burgernet krijgen op hun telefoon een gesproken melding of een tekstbericht per sms. Dit met de vraag uit te kijken naar een duidelijk omschreven persoon of voertuig. Met tips hierover dragen inwoners direct bij aan de opsporing van dader(s), een voertuig of een vermist kind.

In Utrecht zijn al bijna 20.000 deelnemers en dat aantal gaat de komende tijd stijgen. Hoe meer deelnemers, hoe meer ogen en oren op straat en meer kans op het succesvol afsluiten van een Burgernetactie. Op Burgernet.nl vind u meer informatie en kunt u zich aanmelden. Ook kunt u daar de BurgernetApp voor iOS of Android dowmloaden.

 

 

 

Zeeland 'S-Heer Hendrikskinderen

  • afbae38febdd1d5ca760db1e716311e6