Heerlen/Simpelveld - Twee aanhoudingen na aantreffen vuurwerk

8 december 2016 13:13
Bron: Politie.nl

De politie heeft twee mannen uit gemeente Simpelveld en de gemeente Heerlen aangehouden nadat in hun woningen grote hoeveelheden zwaar vuurwerk werden aangetroffen.

Naar aanleiding van een onderzoek naar vuurwerk namen politieagenten vorige week donderdag een kijkje in een pand in Heerlen. Daarbij werd er meer dan 250 kilogram zwaar vuurwerk aangetroffen. De bewoner is aangehouden. Nader onderzoek bracht agenten dinsdag tot een ander pand in de gemeente Simpelveld, waarbij controle ruim 300 kilogram zwaar vuurwerk werd aangetroffen. Het vuurwerk is in beslag genomen.
Het gevaar van vuurwerk
Het vervoer van het vuurwerk over de weg en de opslag ervan in woningen creëert bovendien grote veiligheidsrisico's voor anderen. Illegaal vuurwerk is nog steeds een groot veiligheidsprobleem. Illegaal vuurwerk is, in handen van particulieren, levensgevaarlijk en heeft vaker geleid tot ernstige brandschade en vele ongelukken met slachtoffers die ledematen zijn verloren en oog- of gehoorschade hebben opgelopen, waaronder jonge kinderen. Kijk voor meer informatie en preventietips op onze speciale themapagina Vuurwerk.
Hoe doe ik een melding van illegaal vuurwerk?
Illegaal vuurwerk levert gevaar op voor u en uw omgeving. Weet of vermoedt u dat er ergens illegaal vuurwerk is opgeslagen of wordt verhandeld? Meld dit bij de politie via telefoonnummer 0900 ? 88 44 of via het online meldformulier. Blijft u liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Zeeland 'S-Heer Hendrikskinderen

  • a68b9630638e80e747263d4694349742