Bilthoven - Man aangehouden voor oplichting bejaarde dame met pannensets

21 december 2016 16:56
Bron: Politie.nl

Een 21-jarige man uit Rotterdam is dinsdag 13 december op heterdaad aangehouden toen hij probeerde een 84-jarige inwoonster van Bilthoven duizenden euro?s afhandig te maken met behulp van een babbeltruc.

De man had de vrouw met mooie verhalen zo ver gekregen dat zij meerdere pannensets van hem had afgenomen tegen betaling van 1750 euro. Samen waren ze naar de bank gereden waar de vrouw geld had opgenomen.
Dagvaarding
Toen de vrouw voor de tweede keer bij de bank aan de Melchiorlaan kwam om geld op te nemen voor messensets die ze vervolgens had gekocht, ging bij een alerte bankmedewerker een alarmbelletje rinkelen. De bankmedewerker waarschuwde de politie, die de man op heterdaad kon inrekenen. Hij bleek eerder in aanraking te zijn geweest met de politie voor verkoop van pannensets. De man heeft inmiddels een dagvaarding ontvangen.
Wat kunt doen?
Babbeltrucs zijn smoesjes waarmee oplichters proberen mensen te beroven. De oplichters ogen vaak betrouwbaar. Ze komen aan de deur of spreken mensen aan op straat. Ze zeggen bijvoorbeeld dat ze van de bank zijn of van de thuiszorg, dat ze de meterstand komen opnemen of ze vragen of hun kind bij u naar het toilet mag. Wat u kunt doen tegen deze vorm van oplichting, kunt u lezen op de site van de politie.

Zeeland 'S-Heer Hendrikskinderen

  • fb1cd02106a97d3ed259379f043f5e15