Getuigen gezocht van drugsdumpingen in Wouwse Plantage

17 oktober 2019 11:18
Bron: Politie.nl

De politie doet onderzoek naar twee drugsdumpingen aan de Mariabaan / Kuilweg en vraagt getuigen om tips door te geven.

Woensdag 16 oktober werden tijdens maaiwerkzaamheden in een sloot aan de Mariabaan rond 14.50 uur 15 vaten met synthetisch drugsafval aangetroffen. Tijdens het maaien is een vat kapot gegaan en heeft er vloeistof in het water gelekt. Het waterschap heeft een sluis deels gesloten zodat de chemische stoffen niet verder konden stromen. 

 

Eerdere dumping

Ook vorige maand, op dinsdag  3 september, werden rond 09.30 uur op deze locatie aan de Mariabaan 32 vaten met drugsafval gevonden. Het milieuteam van de politie doet onderzoek of deze dumpingen met elkaar verband houden. Bent u 3 september of 16 oktober iets opgevallen in de omgeving van de Mariabaan/Kuilweg of heeft u informatie over de herkomst van deze vaten? Geef uw informatie dan door aan de politie. Dit kan telefonisch via 0900-8844 of via WhatsApp 0612207006). U kunt tips ook anoniem doorgeven via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800 – 7000.

 

 

Schadelijk voor mens, dier en natuur

Dumpingen van drugsafval zijn gevaarlijk omdat de stoffen zeer brandbaar, sterk bijtend of giftig kunnen zijn. Ook kunnen de chemicaliën in het grondwater terechtkomen wat leidt tot waterverontreiniging, met alle schadelijke gevolgen van dien.

 

Wat te doen als u een illegale dumping ziet?

Als u getuige bent van een illegale dumping, bel dan de politie via 112. Zorg wel dat uw eigen veiligheid voorop staat. Maak als het mogelijk is foto’s, noteer nummerborden en maak een beschrijving van de vervoersmiddelen en de personen. U kunt dit ook melden via Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.