Sluiskil - Drie mannen aangehouden voor witwassen, drugs- en wapenbezit

22 december 2018 16:42
Bron: Politie.nl

Afgelopen nacht zijn drie mannen en een vrouw aangehouden op de Tractaatweg nadat hun auto is stilgevallen in de Sluiskiltunnel. Zij worden verdacht van drugs- en wapenbezit, witwassen en rijden onder invloed.

Zeeland-West-Brabant
Omstreeks 03.30 uur worden twee politie-eenheden naar de Tractaatweg gestuurd omdat er een personenauto stil is gevallen in de Sluiskiltunnel. Als agenten bij de auto arriveren, treffen zij een vrouw aan bij de auto. Drie mannen zijn inmiddels richting de uitgang van de tunnel gelopen en worden daar aangesproken door andere agenten. Blijkbaar zit er onvoldoende benzine in de tank.
Openstaande vonnissen
Tijdens de identiteitscontrole blijkt dat één van de mannen, een 26-jarige man uit Den Haag, nog een boete van 269 euro open heeft staan of vier dagen hechtenis. Bovendien wordt hij als bestuur verdacht van dronken rijden. Zijn 24-jarige kompaan, zonder vaste woon- of verblijfplaats, heeft nog twee onherroepelijke vonnissen openstaan die hij in de gevangenis moet uitzitten. Bovendien blijkt hij in het bezit te zijn van een vuurwapen en zes patronen munitie. De derde verdachte, een 26-jarige man uit Den Haag, heeft een flink geldbedrag bij zich en wordt verdacht van witwassen. Uit de auto en de tas van de 24-jarige vrouw uit Den Haag komen nog enkele gripzakjes met in totaal 6,8 gram hennep tevoorschijn. Genoeg reden om het hele gezelschap aan te houden.
Op de vlucht
De 24-jarige man heeft blijkbaar geen zin in een gevangenisstraf en probeert weg te rennen. Hij komt echter niet ver en wordt kort daarop overmeesterd en in de boeien geslagen. De mannen zijn voor verhoor overgebracht naar een politiecellencomplex. De vrouw is meegenomen naar het bureau en enkele uren later weer vrijgelaten. De mannen zitten nog vast.