Man aangehouden na beledigen agenten in Terneuzen

25 mei 2019 10:32
Bron: Politie.nl

Twee agenten hebben op vrijdagavond 24 mei een aan de Buitenhaven een 30-jarige man uit Hoek aangehouden. De man leek achter het stuur te zitten onder invloed van alcohol en/of drugs. Ook vond hij het nodig agenten uit te schelden en zich te verzetten bij zijn aanhouding.

De twee agenten reden rond 20.35 uur op de Buitenhaven toen ze een auto zagen rijden waar rook onder de motorkap vandaan kwam en een van de banden lek van leek te zijn. De dienders gaven de bestuurder een stopteken en spraken hem aan. Ze roken direct een alcohollucht bij de man. Omdat de agenten in privé-tijd onderweg waren hadden ze geen blaastest bij zich. Anderen agenten werden opgeroepen om de man te kunnen laten blazen. De verdachte vond het ondertussen nodig de twee dienders uit te schelden. Daarop is hij aangehouden voor belediging.

Verzet

De man werkte niet mee aan zijn aanhouding en verzette zich hevig. Hij is uit eindelijk onder controle gebracht en overgebracht naar het politiebureau. Onderweg daar naartoe schold hij de agenten de huid vol.

 

Alcohol en drugs

Op het politiebureau blies de man 515 ug/l, ruim twee keer de toegestane hoeveelheid. Een speekseltest wees uit dat de verdachte mogelijk ook onder invloed van drugs was. Door een arts is bloed bij de man afgenomen om dat verder te onderzoeken. De verdachte is ingesloten.