Terneuzen - Mannen aangehouden na dollemansrit

27 november 2016 14:22
Bron: Politie.nl

Agenten hebben op het Stadhuisplein drie mannen aangehouden na een achtervolging. Het trio, een 23-jarige man uit Terneuzen, een 22-jarige man uit Axel en een 21-jarige man met onbekende woonplaats, reed met hoge snelheid dwars door het uitgaansgebied.

Zeeland-West-Brabant
Agenten zagen op zondag 27 november rond 2.30 uur een auto met hoge snelheid over de Schuttershof weg rijden. Ze besloten de bestuurder een stopteken te geven. Dit werd echter genegeerd en de auto ging er met hoge snelheid vandoor. Er ontstond een achtervolging via de Renulaan, Korte Dijkstraat, Dijkstraat en de Nieuwediepstraat. Daarbij werden snelheden van boven de 100 kilometer per uur bereikt. Ook schakelde de bestuurder zijn verlichting uit.
Alcohol en drugs
Op het Stadhuisplein kwam de auto tot stilstand. De drie mannen die in de auto zaten zijn direct aangehouden. De 23-jarige bestuurder bleek onder invloed van alcohol te zijn. Van deze beginnende bestuurder is het rijbewijs ingenomen. De verdachte op de achterbank van de auto, een 22-jarige man uit Axel, verzette zich hevig tijdens zijn arrestatie. Het bleek dat hij drugs op zak had. Hij is ingesloten voor verder onderzoek. De 21-jarige bijrijder werd kort na de aanhouding weer in vrijheid gesteld omdat er geen strafbare feiten werden geconstateerd. De bestuurder mocht na verhoor het politiebureau weer verlaten, zonder rijbewijs, maar met een proces-verbaal op zak.

Zeeland Terneuzen

  • 4df4096a3c31385c4b6709de9fe30a08