Tholen - Plofkraak bij supermarkt Tholen

4 oktober 2016 11:58
Bron: Politie.nl

In de nacht van maandag op dinsdag, omstreeks 02.15 uur, kwam er een melding binnen bij de politie dat er mogelijk een plofkraak gaande was bij Albert Heijn aan het Terreplein in Tholen. Agenten waren in de buurt en dus heel snel ter plaatse. Helaas troffen zij niets anders meer aan dan een grote ravage.

De volledige winkelruit was vernield en er was een poging gedaan om de losstaande geldautomaat in de winkel op te blazen. Dat is niet gelukt. De dader(s) is/zijn zonder buit vertrokken.

Direct is door de politie een onderzoek ingesteld. Door agenten is in de buurt naar verdachten gezocht, ook een van de surveillancehonden zocht mee, en er werd een explosienverkenner van de politie opgeroepen om te controleren of er nog direct gevaar dreigde. Dat bleek niet zo te zijn. Medewerkers van het team Forensische Opsporing kunnen nu op een veilige manier hun sporenonderzoek doen. Het pand is in de afgelopen nacht bewaakt, zodat er geen sporen verloren zouden gaan.
Onderzoek gestart, getuigen gezocht
Er zijn camerabeelden beschikbaar gesteld aan de politie. Deze worden onderzocht. Mocht u nu getuige zijn geweest van deze zogenoemde plofkraak en u wilt uw informatie met ons delen, dan wordt u vriendelijk verzocht zich te melden bij de politie via 0900-8844. U kunt ook via What’s App contact met ons opnemen. Het nummer is: 06-1220 7006. Als u uw informatie liever anoniem vermeld dan wordt u verzocht contact op te nemen met Meld Misdaad Anoniem via telefoonnummer 0800-7000 of online via M. Ook als u niet direct getuige bent geweest, maar u hebt wel informatie die ons kan helpen deze zaak op te lossen, wordt u vriendelijk gevraagd contact op te nemen. 

Zeeland Tholen

  • 68368587c2545f21409b80eced13a690