Vlissingen - Cocaïne gevonden in haven Vlissingen

6 februari 2019 11:40
Bron: Politie.nl

Dinsdagmiddag 5 februari jl. en op vrijdag 7 december 2018 zijn door de Douane partijen cocaïne gevonden in respectievelijk een schip (50 kilo) en bij een bedrijf in Vlissingen (200 kg).

Zeeland-West-Brabant
De grootste partij is in december in een container met ananassen bij een bedrijf gevonden. De cocaïne is vernietigd. Er zijn geen aanhoudingen verricht. Vanwege onderzoeksbelangen kan deze vondst pas nu bekend gemaakt worden.
Dinsdagmiddag heeft de Douane in Vlissingen aan boord van een schip 50 kilo cocaïne aangetroffen. Ook deze partij is vernietigd en er wordt door de politie onderzoek gedaan.
Samenwerking
De Zeeuwse havens zijn aantrekkelijke plekken om te ondernemen en te werken. Ondernemers en werknemers zijn gebaat bij veilige en integere havens. Criminele organisaties maken echter misbruik van de goede faciliteiten die de havens bieden. Publieke en private organisaties slaan daarom de handen ineen in de strijd tegen de drugssmokkel in deze havens. Dat doen ze door een betere informatie-uitwisseling en gebruik te maken van innovatieve methoden en technieken.