Vlissingen - Agente aangereden na staande houding in Vlissingen

16 februari 2019 20:37
Bron: Politie.nl

Vanmiddag heeft een bestuurder van een blauwe Volkswagen Polo een agente aangereden in de Tulpenlaan. Deze is hierbij licht gewond geraakt. De bestuurder is na het incident weggereden richting Oost-Souburg.

Zeeland-West-Brabant
De getroffen agente surveilleert die middag rond 15.15 uur samen met een collega in een politieauto in Vlissingen. Op de Singel zien zij een blauwe Volkswagen Polo rijden met daarin een man en een grijze pitbull-achtige hond op de bijrijdersstoel. Plotseling verandert de bestuurder bij het zien van de politieauto zijn rijrichting en gaat de Bosjeslaan in. De agenten rijden eveneens de Bosjeslaan in en zien het voertuig harder rijdt dan de toegestane 30 km/u.
Agente in flank geraakt
De man negeert een stopteken en loopt flink uit de op politieauto. Uiteindelijk parkeert hij zijn voertuig in de Tulpenlaan. Een van de agenten stapt uit en loopt naar het voertuig. Op het moment dat deze de deurhendel beet pakt geeft de bestuurder vol gas en schiet vooruit richting de politieauto. Daar is ook de agente uitgestapt en deze ziet de auto recht op zich afrijden. Zij duikt in allerijl weg om niet onder de auto te belanden, maar kan niet voorkomen dat zij in haar flank geraakt wordt en valt.
Ruiten ingeslagen
Beide agenten stappen direct weer in hun voertuig en zetten de achtervolging in. Ook andere eenheden worden opgeroepen om mee te zoeken naar de verdachte die richting Oost-Souburg is weggereden. Direct zijn alle uitgaande wegen van dit dorp dichtgezet. Ter hoogte van de splitsing met de Willem Alexanderstraat wordt het gezochte voertuig gezien. De bestuurder krijgt opnieuw een stopteken en agenten rennen naar het voertuig toe. De bestuurder geeft zich echter nog niet gewonnen en rijdt achteruit de Willem Alexanderstraat in. Om de man tot stoppen te dwingen worden zijn ruiten met een wapenstok ingeslagen. Ondanks deze actie en de inzet van een politiehelikopter weet de verdachte wederom te ontkomen. De auto wordt uiteindelijk leeg aangetroffen in de Hudsondwarsstraat.
Getuigen gezocht
We zijn op zoek naar getuigen van de incidenten in Vlissingen en Oost-Souburg. Hebt u informatie? Deel deze dan via 0900 8844 of via het Politie WhatsApp nummer 06 12007006. Belt u liever anoniem? Bel dan 0800 7000 of vul het tipformulier in. Vermeld bij uw reactie zaaknummer 2019037780. De identiteit van de man is bij ons bekend. Hij staat inmiddels landelijk gesignaleerd.

Zeeland Vlissingen

Wapenbezit
  • af5ff5c42377447d7ccfc24be58bd3ce