Vlissingen - Twee jongens aangehouden na openlijke geweldpleging en één voor hinderen aanhouding

31 maart 2019 11:02
Bron: Politie.nl

De politie heeft in de nacht van zaterdag 30 op zondag 31 maart 2019 in de Nieuwstraat twee jongens, een 17-jarige jongen uit Oost-Souburg en een 16-jarige jongen uit Vlissingen, aangehouden op verdenking van mishandeling / openlijke geweldpleging. Ook hield de politie een 18-jarige man uit Vlissingen aan voor het hinderen tijdens die aanhoudingen.

Twee politiebikers zagen kort na 04.00 uur tijdens hun surveillance dat er in de Nieuwstraat iemand mishandeld werd. Ze hielden direct één verdachte, een 17-jarige jongen uit Oost-Souburg, aan. Dat ging niet zonder slag of stoot, doordat een omstander zich met de aanhouding bemoeide. Kort daarna, rond 04.30 uur, konden de agenten verderop in de Nieuwstraat de tweede verdachte aanhouden. Ook tijdens die aanhouding probeerde de omstander de politiemensen te hinderen in hun werk. Deze man is aangehouden voor het niet voldoen aan een bevel of vordering en voor opruiing. 
Het slachtoffer, een 19-jarige man uit Vlissingen heeft aangifte gedaan. 
Alle drie de verdachten hebben de nacht in de cel doorgebracht. Ze worden zondag verhoord.
Wet middelenonderzoek geweldplegers
Het tweetal dat verdacht wordt van de openlijke geweldpleging heeft moeten meewerken aan een ademanalyse. Daaruit bleek dat ze allebei onder invloed van alcohol waren (de jongen uit Oost-Souburg ‘blies’ 355 ug/l, de jongen uit Vlissingen 560 ug/l). e politie kan testen of geweldplegers alcohol en/of drugs hebben gebruikt. Met deze informatie kan het Openbaar Ministerie een zwaardere straf eisen. De wet is per 1 juli 2017 landelijk ingevoerd.