Vlissingen - Acht elektrische fietsen terug

8 april 2019 14:29
Bron: Politie.nl

Van zondag 7 april 2019 op maandag 8 april 2019 zijn acht elektrische fietsen uit een kelderbox aan de Paul Krugerstraat gestolen. De politie vond ze in Duitsland terug.

Zeeland-West-Brabant
Maandagochtend bleken zes kelderboxen open te zijn gebroken. Men had acht e-bikes ontvreemd. De politie nam zes aangiftes op en agenten stelden een (buurt)onderzoek in. Het spoor leidde naar Duitsland. De Duitse collega’s werden ingelicht. Zij pakten onmiddellijk het onderzoek op en vonden het voertuig waarin de elektrische fietsen stonden. Er zijn aanhoudingen verricht, maar er zijn nog veel vragen. Het is niet bekend in welke plaats het voertuig is aangetroffen en hoeveel mensen in of bij het voertuig waren.

Zet de fiets op slot
Opvallend was dat er alleen e-bikes zijn weggenomen die niet op slot stonden. Zet ook in een afgesloten kelderbox/fietsstalling de fiets altijd op slot. Afgesloten deuren worden namelijk met een koevoet opengebroken en is het voor de dader gemakkelijk om de fiets mee te nemen. Ook helpt het als de fiets aan “de vaste wereld” wordt verankerd. D.w.z. de fiets met bijvoorbeeld een ketting vastleggen aan een ring in de muur of aan een hekwerk.

 

Zeeland Vlissingen

Aanhouding
  • ccd5b5991d705512fb6632002e8630e7