Hinderlijke bestuurder aangehouden na mishandeling in Vlissingen

31 mei 2019 11:03
Bron: Politie.nl

Donderdagavond is een 32-jarige man uit Vlissingen buiten heterdaad aangehouden op verdenking van gevaarlijk rijgedrag, mishandeling en bedreiging van een medeweggebruiker.

Omstreeks 18.40 uur rijdt de verdachte op de Stadseweg in ’s Heer Hendrikskinderen. Volgens een bestuurder die achter hem rijdt, slingert hij over de weg met een gangetje van 34 km/u, terwijl 80 km/u is toegestaan. Passeren is niet mogelijk, waardoor deze min of meer gedwongen is om langzaam achter de slingerende auto te blijven rijden tot aan de afslag naar de A58. Vanwege het gevaarlijke rijgedrag van de bestuurder voor hem, maakt zijn medepassagier hiervan een filmpje met een mobile telefoon. Bij het invoegen op de A58 haalt het slachtoffer direct de hinderlijke auto in. De passagier ziet in het voorbijgaan dat de bestuurder van deze auto een snijbeweging maakt langs zijn keel. Hierna wordt de politie gebeld.

Gevaarlijke achtervolging

Op de A58 is het slachtoffer nog niet af van de gevaarlijke bestuurder. Volgens hem komt diens auto al slingerend meerdere keren gevaarlijk dicht bij zijn achterbumper rijden tot bij de Keersluisbrug aan de Sloeweg in Vlissingen. Daar moeten beide bestuurders stoppen omdat de spoorbomen zojuist gesloten zijn. Vervolgens stapt de verdachte uit, loopt naar de voor hem staande auto, opent de portier, mishandelt de bestuurder en rijdt vervolgens hard weg.

Identiteit achterhaald

Aan de hand van de kentekenplaat wordt de identiteit van de verdachte achterhaald. Deze is verzocht om zich te melden aan het politiebureau. Daar is hij aangehouden en voor verhoor meegenomen naar een politiecellencomplex. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan van mishandeling en bedreiging.