Vlissingen - Jongen aangehouden met speelgoedwapen

16 augustus 2016 16:44
Bron: Politie.nl

Maandagmiddag is in Westerzicht een jongen aangehouden met een nep pistoolmitrailleur.

De politiemeldkamer kreeg rond 15.30 uur een melding van een voorbijganger dat deze in Westerzicht twee jongeren had gezien, waarvan een van hen net een vuurwapen in een tas deed. Agenten gingen naar deze locatie en troffen enkele jongeren aan.
Pistoolmitrailleur
Een 16-jarige jongen uit Vlissingen vertelde gelijk dat hij een BB gun in zijn rugtas had zitten. Hij werd aangehouden en de rugzak werd onderzocht. Hierin werd een speelgoed pistoolmitrailleur en een pot met balletjes gevonden. Deze werden in beslag genomen.
Halt
De Vlissinger werd voor verder onderzoek naar het politiecellencomplex Torentijd in Middelburg gebracht en daar ingesloten. Maandagavond werd hij verhoord. Hierna werd besloten om de jongen naar Halt te verwijzen voor een Halt-straf. Rond 21.00 uur mocht hij het cellencomplex verlaten.
Speelgoedwapens kunnen gevaarlijk zijn
Speelgoedwapens die op echte vuurwapens lijken, zijn in Nederland op straat en bijvoorbeeld in de horeca en winkelcentra verboden. Het bezit van zo'n wapen kan gevaarlijk zijn, omdat agenten vaak reageren alsof het om een dreiging met een echt vuurwapen gaat. In het uiterste geval kunnen agenten in zo’n situatie besluiten dat ze moeten schieten. Kijk op Politie.nl welke speelgoedwapens u mag kopen.

 

Zeeland Vlissingen

  • cdb033256d9ce6a47c7c16f0272d748e