Vlissingen - Illegaal vuurwerk in beslag genomen in Vlissingen

11 december 2016 12:54
Bron: Politie.nl

Gisteren hebben agenten drie woningen in Vlissingen bezocht in een onderzoek naar illegaal vuurwerk. Daarbij is in totaal 5,5 kilo professioneel vuurwerk in beslag genomen.

Zeeland-West-Brabant
Een onlangs gestart onderzoek naar illegaal vuurwerk leidt naar drie woningen in Vlissingen aan de Nieuwstraat, de Irislaan en de Wilhelmina Druckerlaan. In de eerste woning wordt 937 gram vuurwerk gevonden; in de tweede 362 gram en in de derde woning nog eens 4,2 gram. Twee jongens van 16 ? en 17 jaar en zijn doorverwezen naar HALT. Voor een 14-jarige jongen blijft de straf nog even onduidelijk. Het vuurwerk dat bij hem is aangetroffen wordt eerst nog onderzocht.
Hoe meld ik illegaal vuurwerk?
Illegaal vuurwerk levert gevaar op voor u en uw omgeving. Zonder uw hulp kunnen wij minder zaken oplossen. Weet of vermoedt u dat er ergens illegaal vuurwerk is opgeslagen of wordt verhandeld? Meld dit bij de politie 0900 8844. Blijft u liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op 0800 7000.
Wat zijn de straffen?
Afhankelijk hoe zwaar de overtreding is, krijgt de overtreder een boete of gevangenisstraf. De gevangenisstraffen kunnen flink oplopen. Kijk voor meer informatie op de website van het Openbaar Ministerie. Jongeren kunnen (bij minder zware overtredingen of misdrijven) ook voor een Halt-straf in aanmerking komen. De Halt-straf is een korte en snelle aanpak waarbij Halt de jongere confronteert met zijn gedrag en de gevolgen daarvan. De jongere biedt excuus aan, vergoedt de schade en maakt specifieke leeropdrachten. Ouders zijn hierbij actief betrokken.

Zeeland Vlissingen

  • 13c35e49df0e909dd95839b2eeb41374