Vlissingen - Groep jongeren bezorgt Vlissings middengebied onrustige jaarwisseling

1 januari 2017 10:56
Bron: Politie.nl

Tijdens oudjaarsavond en de vroege nieuwjaarsmorgen zijn in de omgeving van de Bloemenlaan een reeks aan vernielingen gepleegd. Hulpverleners van brandweer en politie werden door zeker 25 jongemannen met vuurwerk en stenen bekogeld.

Zeeland-West-Brabant
Rond 22.20 uur ging de brandweer naar een melding van een kleine brand aan de Bloemenlaan. Bij aankomst werden de brandweermensen door diverse mannen bekogeld. Hierbij liep een brandweerauto schade op. De politie werd gewaarschuwd. Tijdens het tumult werden enkele auto?s in brand gestoken. In de Bloemenlaan werden ook deuren en ramen van enkele woningen vernield. Tevens werd vuurwerk door brievenbussen gegooid. Verder moesten ruiten van een kringloopwinkel en een kapsalon het ontgelden toen deze werden ingegooid. Ook de ruiten van twee politieauto?s, waaronder een hondenauto, werden vernield. Voor zover bekend raakte niemand gewond.
Dertig politieagenten
De hulpdiensten waren verrast door het geweld. Er werden vervolgens onderling afspraken gemaakt. Zo zou bij meldingen voor de brandweer of de ambulancedienst steeds een politie-eenheid meerijden ter bescherming van deze hulpverleners. Tevens werden enkele tientallen politieagenten naar Vlissingen gedirigeerd om de lokale agenten te ondersteunen. Vervolgens gingen ongeveer dertig politieagenten het middengebied in op zoek naar de onruststokers, die zich ondertussen in diverse groepen gesplitst hadden. Deze agenten gingen in normale politiekleding de wijk in. Indien nodig hadden de meeste van hen ook als mobiele eenheid ingezet kunnen worden. Vervolgens deden zich geen incidenten meer voor en was rond 3.20 uur de rust weergekeerd. 
Aangifte
Op nieuwjaarsdag zal een start worden gemaakt om de balans op te maken. Benadeelden worden verzocht bij de politie aangifte te doen. Dit kan onder andere via Politie.nl (https://www.politie.nl/aangifte-of-melding-doen). Aangifte op het politiebureau kunt u doen, nadat u eerst telefonisch via 0900-8844 een afspraak hebt gemaakt.
Weet u meer over deze zinloze vernielingen en geweld?
De jaarwisseling hoort een smetteloos feest voor iedereen te zijn. Medewerkers van politie, brandweer en ambulance deden weer hun uiterste best om snel de juiste hulp te bieden waar dat nodig was. Zinloze vernielingen en het geweld tegen politiemensen en andere hulpverleners worden niet getolereerd. De politie stelt dan ook een nader onderzoek in naar de ongeregeldheden in het Vlissingse middengebied en is op zoek naar mensen, die meer over deze incidenten weten. Hebt u meer informatie of zelfs film- of foto-opnamen? Bel dan met de politie: 0900-8844. Of via het Politie WhatsApp nummer 06 - 1220 7006. Belt u liever anoniem: 0800-7000.

Zeeland Vlissingen

  • 3fa62e70474bec5cecf9c0ae4fda47a0