Westdorpe - Twee gewonden na eenzijdig ongeval; bestuurder onder invloed

17 april 2016 13:06
Bron: Politie.nl

Gisterenavond zijn twee personen gewond geraakt na een eenzijdig ongeval op de Tractaatweg. De ongedeerde bestuurder is aangehouden voor het rijden onder invloed.

Zeeland-West-Brabant - mediadesk West
Omstreeks 21.50 uur belandt het voertuig met drie inzittenden in de sloot. De 21-jarige bestuurder is vermoedelijk de macht over het stuur verloren nadat hij met te hoge snelheid een auto wilde inhalen. De auto is gaan glijden en tussen twee bomen door de sloot ingereden. Door de klap raakt een 16-jarige jongen achter in de auto bekneld. De brandweer heeft hem uit het voertuig gehaald door het dak open te knippen. Vervolgens is het slachtoffer met spoed afgevoerd naar het ziekenhuis in Gent. Daar is hij geopereerd aan een beenbreuk. De bijrijder (21) is met onbekend letsel naar het ziekenhuis in Terneuzen gebracht. Alle betrokkenen komen uit Axel.
Rijbewijs ingevorderd
Als blijkt dat de bestuurder alcohol heeft gedronken, wordt deze voor verhoor en nader onderzoek aangehouden overgebracht naar het politiecellencomplex Torentijd in Middelburg. Uit een ademanalyse komt naar voren dat hij meer dan 2,1 maal (= 500 ug/l) de toegestane hoeveelheid alcohol heeft gedronken. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en hij zal zich te zijner tijd moeten verantwoorden voor de rechter.
Onderzoek toedracht
Vanwege het ondezoek door de VerkeersOngevalAnalisten van de afdeling Forensische Opsporing is het verkeer lange tijd omgeleid. Er zijn sporen veilig gesteld en foto’s genomen van de aangetroffen situatie en de beschadigde auto. Aan de hand van deze feiten en de verklaringen van getuigen en betrokkenen wordt een rapport opgesteld.

Zeeland Westdorpe

  • 43ff8d37a88c6751e6babee7b3e518ba