Westdorpe, Sas van Gent - Twee verdachten aangehouden na drugsactie Zeeuws Vlaanderen

1 december 2016 10:55
Bron: Politie.nl

Woensdagmiddag en ?avond is een politieactie gehouden op een woning aan de Jan Dellaertstraat in Westdorpe. Er was informatie bij de politie binnengekomen dat er vanuit dit pand in drugs gehandeld zou worden.

Tijdens de actie zijn drie Belgische kopers door agenten gehoord over hun aankoop van drugs in de betreffende woning. Ook werd er gezien dat een persoon wegreed in een auto bij de woning. Dit betrof een 26-jarige man uit Sas van Gent. Bij controle van zijn auto even later bleek dat hij een tas met daarin 800 gram hennep, 30 gram hasj en 400 gram speed vervoerde. De man is aangehouden en overgebracht naar een politiecel in Torentijd, waar hij in verzekering is gesteld.

 
Huiszoekingen
Door de agenten is tijdens deze actie in drie woningen in Zeeuws Vlaanderen een huiszoeking gedaan. In woningen aan de Tramstraat en het Bolwerk in Sas van Gent en in de woning aan de Jan Dellaertstraat in Westdorpe. In de woning aan het Bolwerk is een 37-jarige man aangehouden. Hij was in het bezit van amfetaminen en een neppistool. Ook hij is overgebracht naar een politiecel in Torentijd. In diezelfde woning werden resten van hennep, een kweektent met daarin een twaalftal hennepstekjes en enkele tientallen xtc-pillen aangetroffen. Alle goederen zijn in beslag genomen. In de andere twee woningen werden geen goederen aangetroffen die vatbaar waren voor inbeslagname.

Voor de drie kopers heeft de Officier van Justitie bepaald dat zij ieder een boete krijgen van 300 euro. De andere twee verdachten zijn ingesloten voor verder onderzoek.

Zeeland Westdorpe

  • 309d0a76b60cc75329399c8410f072d0