Westkapelle - Informatie gevraagd over autobranden in Westkapelle

20 april 2018 06:00
Bron: Politie.nl

Op zondag 7 januari 2018 gingen in Westkapelle kort na elkaar drie auto’s in brand en op zaterdag 3 maart jl. vatte een bestelbus vlam. De politie gaat uit van brandstichting en doet onderzoek naar deze autobranden. We vragen bewoners dringend om hulp om de dader(s) op te sporen.

Direct na de branden hebben agenten verklaringen van gedupeerden opgenomen en gesproken met buurtbewoners. Er blijkt veel relevante informatie in het dorp aanwezig te zijn. Uit deze gesprekken met inwoners heeft het onderzoeksteam al veel verrassende inzichten verkregen. De rechercheurs hebben een aantal opvallende zaken waargenomen. Een scenario kan  zijn dat er mogelijk sprake zou zijn van een conflict in het drugscircuit. Vanwege het belang van onderzoek kunnen we hier uiteraard niets meer over kwijt. Het onderzoek heeft nog niet geleid tot de aanhouding van de dader(s). Daarom doen we nogmaals een dringend beroep op de Westkapellenaren die nog niet met ons hebben gesproken en informatie over de brandstichtingen hebben dit met de politie te delen. We willen voorkomen dat de dader(s) weer toeslaat en er een volgende keer wel gewonden vallen.
 
Tips
Als u informatie wilt delen kan dat via:

- het tipformulier
- de politieapp of het meldformulier op politie.nl/melden,
- 0900-8844 of WhatsApp (0612207006),
- anoniem 0800-7000 of  Team Criminele Inlichtingen

 

 

 

 

 

 

 

 

Bron: HVZeeland

 

 
De branden
Rond 00.30 uur kwam op zondagnacht 7 januari de eerste melding binnen over een brandende auto midden op de Nieuwe Dijkstraat. Voor de veiligheid zijn auto’s in de buurt snel verplaatst met behulp van de eigenaren. Dan volgt kort daarop een tweede brandmelding. Op een parkeerhaven aan de Kerkeweg staat een auto in brand. Terwijl agenten bezig zijn met de afhandeling van deze zaak, komt melding nummer drie binnen. Op de Molenwal staat een voertuig aan de voorkant te branden. Het is een beginnende brand en de agenten proberen met een brandblusser uit het dienstvoertuig het vuur te bestrijden. Ook een buurtbewoner snelt toe met een tuinslang en water. Vorige maand, op zaterdag 3 maart, is het opnieuw raak. Aan het Europlein gaat rond 22.30 uur een bestelauto in brand. De afgebrande auto’s zijn voor onderzoek in beslag genomen en afgevoerd.