Man aangehouden voor bedreigen partner en kinderen in Zaamslag

24 juli 2019 14:11
Bron: Politie.nl

Dinsdagavond is een 35-jarige man uit de gemeente Hulst aangehouden op verdenking van poging doodslag en bedreiging van zijn partner en haar kinderen. Hij handelde onder invloed van alcohol.

De vrouw wordt door de verdachte lastig gevallen op een kinderspeelplaats in Vogelwaarde. De man eist dat zij samen met de kinderen in zijn auto meegaan naar huis. Omdat hij overduidelijk onder invloed van alcohol is, vlucht de vrouw samen met de kinderen in haar auto. Haar belager rijdt bedreigend achter haar aan door hard op te trekken en op het laatste moment vlak achter haar auto weer te stoppen. Op een gegeven moment besluit het slachtoffer samen met de kinderen uit te stappen en te voet verder te vluchten. Intussen heeft de vrouw contact gezocht met de meldkamer van de politie.

Agressief en recalcitrant

Inmiddels wordt de verdachte steeds fanatieker is zijn zoektocht naar zijn partner en rijdt met hoge snelheid door Vogelwaarde. Opgeroepen agenten zien de man rijden en er volgt een achtervolging. De auto van de verdachte wordt kort daarop leeg teruggevonden op een boerenakker. Agenten traceren hem snel en houden hem aan op de Van Lijndendijk. De man is niet van plan om zich zonder slag of stoot over te geven en verzet zich hevig tegen zijn aanhouding. Zo hevig dat er pepperspray aan te pas moet komen om hem onder controle te krijgen. Ook tijdens het transport naar een politiecellencomplex blijft de verdachte zich bijzonder recalcitrant gedragen door tegen de wanden van de politiebus te schoppen en agenten onder te spugen.

Geen medewerking

In het politiecellencomplex weigert de man alle medewerking aan een alcoholtest. Wel is vastgesteld dat er geen drugsgebruik in het spel is. Daarna is hij voorgeleid aan de hulpofficier van justitie en zit nog vast. Zijn auto is in beslag genomen.

Getuigen gezocht

Wij zijn op zoek naar een aantal mensen die het incident mogelijk hebben gezien. Het gaat om een man en een vrouw die in de Bossestraat in Vogelwaarde ter hoogte van de Kerkstraat op de stoep stonden. Ook komen wij graag in contact met twee personen met twee honden (één licht- en één donkerkleurig), die bij het Veer of de Genderdijkseweg in Zaamslagveer stonden. Herkent u zichzelf? Neem dan contact op met de politie via 0900 8844 of kom langt op het politiebureau in Terneuzen.