Vlaamse vrouw omgekomen en drie gewonden door opkomend tij bij Renesse

Foto:

7 maart 2019 15:04
Bron: Alarmeringen.nl

Voor de kust van het Zeeuwse Renesse is donderdag een 45-jarige vrouw uit het Belgische Vilvoorde overleden nadat ze in problemen was gekomen toen het vloed werd. Ook een hond overleed.

De vrouw maakte deel uit van een groepje van vier strandwandelaars en drie honden. De groep, twee volwassen vrouwen en een jongen en een meisje, werd verrast door het opkomende water. 

Nadat de hulpdiensten een 23-jarige vrouw uit Renesse en een 8-jarig meisje en een jongen van 17 uit Vilvoorde hadden gered uit de Noordzee, bleek dat de moeder van de kinderen nog vermist was. Na een zoekactie met een helikopter van de Kustwacht en een boot van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) is zij naar het strand gebracht.

De vier zijn met ambulances en traumahelikopters naar ziekenhuizen gebracht, waar de 45-jarige vrouw later is overleden. Over de toestand van de andere drie wandelaars is nog niets bekend. Ook een van de drie honden overleefde het drama niet. De twee andere honden zijn naar een dierenasiel gebracht.


Laatste update: 7 maart 2019 21:50