Alblasserdam - Politie haalt wijkdealer Alblasserdam van de straat

8 maart 2018 05:00
Bron: Politie.nl

De politie heeft op 5 maart een eind gemaakt aan de activiteiten van een plaatselijke drugsdealer. Agenten arresteerden een 31-jarige man uit Alblasserdam in zijn woonplaats. De man handelde in soft- en harddrugs en voorzag zijn wijk van onder meer wiet, speed en XTC. De man zit vast en wordt verhoord.

De aanhouding van de man komt niet uit de lucht vallen. Buurtbewoners maakten zich al langer zorgen over de jeugd, die op en rond het Scheldeplein door de verdachte werd voorzien van allerlei soorten soft- en harddrugs. Wijkagent Martin Stam “Het leefde behoorlijk in de wijk. We hebben alle klachten verzameld en toen we genoeg onderzoeksinformatie hadden, hebben we het aan de recherche overgedragen. Zij pakten het op en de aanhouding was kort daarna een feit.  Mooi werk.“

In beslag
Agenten doorzochten na de arrestatie de woning van de Alblasserdammer en met reslutaat. Er  werd hasj, wiet, amfetamine, speed en XTC gevonden en in beslag genomen.

Klachten
De arrestatie van de man is niet alleen het gevolg van klachten en tips van buurtbewoners. Ook anonieme tips werden in het onderzoek meegenomen.
Meld Misdaad Anoniem (M.) is het onafhankelijke meldpunt waar je anoniem informatie kunt geven over ernstige criminaliteit en misdaad. Je kunt bij M. melden over bijvoorbeeld moord en doodslag, drugshandel, overvallen, brandstichting, wapen- of mensenhandel. Maar ook met informatie over fraude en corruptie kun je bij M. terecht. Bellen naar Meld Misdaad Anoniem is gratis: 0800-7000. Meer informatie vind je hier.