Barendrecht - Woninginbreker op heterdaad aangehouden in Barendrecht

24 december 2016 14:08
Bron: Politie.nl

Agenten hielden vrijdagavond 23 december een man aan na een poging inbraak in een woning aan de Leeuwenburg na melding alerte getuige. Inbrekers pieken tijdens de feestdagen. Geef inbrekers geen kans. Neem voorzorgmaatregelen en bel altijd 112 bij verdachte situaties.

Rond 20:30 uur gingen agenten af op een melding van een alerte getuige. Er was geprobeerd in te breken in een woning aan de Leewenburg te Barendrecht door drie of vier daders. De inbrekers forceerden het slot in een poging om via de achterzijde de woning binnen te komen. Toen zij overlopen werden door bewoners en vluchtten ze weg. Agenten zagen een man de achtertuin uitrennen en hebben de achtervolging in gezet. In zijn vlucht gooide de man een schroevendraaier en een tas weg. In de tas bleek later een flinke verscheidenheid aan inbrekerswerktuigen te zitten. Agenten wisten de 29-jarige man uit  Amsterdam aan te houden. In zijn binnenzak had verdachte een grote ?flipper? zitten. In de achtertuin werd nog een schroevendraaier en een busje pepperspray aangetroffen. Alles is in beslag genomen. Het onderzoek naar de andere verdachten loopt nog.
Feestdagen
Een woningbraak heeft een hoge impact op het veiligheidsgevoel van de betrokkenen. Slachtoffers van woninginbraak voelen zich lange tijd onveilig in hun eigen huis en dat willen we zoveel mogelijk voorkomen. Om deze reden zijn agenten waakzaam, ook tijdens de feestdagen. De ervaring leert immers dat tijdens de feestdagen extra vaak wordt ingebroken, omdat veel mensen dan bij familie of vrienden verblijven. Geef uw woning daarom altijd een bewoonde indruk als u weggaat: laat in en om het huis lampen branden, zet glazen op tafel en zet bijvoorbeeld de radio aan! Doe uw ramen en deuren dicht en draai deze op slot. Op internet vindt u veel tips over goed en degelijk hang- en sluiswerk. Kijk bijvoorbeeld eens op www.maakhetzeniettemakkelijk.nl, www.politiekeurmerk.nl en www.politie.nl voor meer informatie.
 
Verdachte situatie? Bel 112!
Ziet u iets dat u niet vertrouwt, zoals verdachte personen of vreemde auto?s, bel dan altijd de politie. Op het moment dat u het ziet kan dat via 112. Bedenkt u achteraf dat iets toch wel vreemd was, bel dan 0900-8844. Het helpt al enorm als u bijvoorbeeld het kenteken van een verdachte auto en/of het signalement van een verdachte persoon aan ons doorgeeft.
 
Registreer uw eigendommen
De kans op succesvolle opsporing van woninginbrekers, dieven en helers wordt vergroot als u uw waardevolle spullen registreert. Als u een lijst met de unieke serienummers van bijvoorbeeld apparatuur en foto?s van sieraden kunt geven, kan de politie gevonden buit sneller koppelen aan de rechtmatige eigenaar. Registreren van uw eigendommen kan door het uitgebreidere kostbaarhedenregistratieformulier van Politiekeurmerk te downloaden of de ?app? van www.stopheling.nl te gebruiken. Op www.dnavaneensieraad.nl kunt u stap voor stap een goede, uniforme beschrijving van uw sieraden maken en uitprinten.

Zuid-Holland Barendrecht

  • abb21c0efdef6e6a7c5099994b9a96b6