Barendrecht - Pizzakoerier doelwit van gewapende overvallers

1 maart 2018 05:00
Bron: Politie.nl

Een 19-jarige pizzabezorger is in de nacht van dinsdag op woensdag slachtoffer aan het Eenmeer geworden van een gewapende overval. De politie onderzoekt de zaak.

Het slachtoffer wilde een bestelling afleveren op het Eemmeer rond 01.00 uur. Daar wachtte iemand hem op,  die zich eerst voordeed als klant. Plotseling kwamen er nog twee mannen tevoorschijn. Een had een vuurwapen. Ze beroofden het 19-jarige slachtoffer uit Rotterdam en gingen ervandoor met zijn geld en scootersleutel. De drie renden weg in de richting van het Brielsemeer.
Doelwit van overvallers
Pizzabezorgers blijven een gewild doelwit van overvallers. Ook al hebben zij weinig tot geen contant geld bij zich schromen overvallers niet een vuurwapen tegen hun hoofd te zetten. Heeft u iets gezien of gefilmd, deel het met de politie. Alleen samen kunnen we dit stoppen! Door de traumatische ervaring kan het slachtoffer vaak moeilijk een goed signalement geven. Voor de politie een lastig traject. Waar en naar wie moeten we zoeken. Wie is de boef? De bezorger is het grootste slachtoffer. Een dergelijke ervaring laat vaak diepe sporen na.
Cash free
Steeds meer filialen van maaltijdbezorgers zorgen dat hun medewerkers geen contant geld meer bij zich hebben. Klanten die online hun bestelling plaatsen, betalen middels iDEAL of andere online betaalmogelijkheden. In de winkel rekenen klanten hun pizza af door te pinnen. Bestellingen die per telefoon worden gemaakt, worden aan de deur afgerekend met mobiele pinautomaten. Dit alles met als doel de veiligheid in en om de winkels te verhogen.
Opsporen; iets gezien?
Met de aangifte en de eventuele signalementen gaan de agenten aan het werk. Een buurtonderzoek wordt gedaan en eventuele beelden worden bekeken. Het komt helaas regelmatig voor dat er geen beelden zijn. Daarbij zijn de slachtoffers vaak jong en in shock. Het geheel reproduceren is dan moeilijk. Dit alles belemmert het opsporingsonderzoek en de vangst van de boeven.  Mede daarom roept de politie de hulp in van u als burger. Heeft u iets gezien of informatie, bel dan met 0900-8844 of laat uw tip achter op www.politie.nl. Anoniem melden mag ook via 0800-7000 of www.meldmisdaadanoniem.nl. Heeft u beelden? U kunt het uploaden via politie.nl/upload.