Bergschenhoek - Twee aanhoudingen na schietincident Bergschenhoek

22 april 2016 13:50
Bron: Politie.nl

Een 27-jarige Schiedammer en 21-jarige man uit Bergschenhoek zijn donderdagavond rond 19.45 uur aangehouden op de Alexandriëstraat in Rotterdam. Zij worden verdacht van betrokkenheid bij een schietincident dat eerder die avond zou hebben plaatsgevonden bij een woning in Bergschenhoek. Daarbij raakte niemand gewond. Op aanwijzen van de verdachte Schiedammer werd kort na de aanhouding een vuurwapen gevonden en in beslag genomen.

Rond 18.30 uur belde de 46-jarige bewoner van de woning in Bergschenhoek de politie dat het raam van zijn voordeur vernield was en dat hij had gezien hoe iemand door dat raam met een vuurwapen naar binnen schoot. Niemand raakte daarbij gewond.

Aan het incident zou een vechtpartij tussen zijn zoon en bekenden zijn voorafgegaan. Op basis van informatie van de zoon ging de politie op zoek naar de twee verdachten. Zij troffen hen uiteindelijk aan in een auto op de Alexandriëstraat in Rotterdam. De verdachten verleenden hun medewerking en wezen aan waar zij het vuurwapen hadden gedumpt.

De mannen zitten nog vast. De politie doet verder onderzoek.

Mensen die getuige zijn geweest van het incident of meer informatie hebben en nog niet met de politie hebben gesproken, worden gevraagd om contact op te nemen via 0900-8844, 0800-7000 (anoniem) of via het tipformulier op deze pagina.