Brielle - Minder dan de helft in orde bij controle recreatieverkeer

11 juli 2016 17:43
Bron: Politie.nl

Bij een verkeerscontrole op de Staaldiepseweg in Brielle zijn op 8 en 9 juli 50 bekeuringen en 33 waarschuwingen uitgedeeld: meer dan de helft van de in totaal 144 gecontroleerde voertuigen(combinaties).

De controle richtte zich met name op zogenoemd recreatieverkeer: volbeladen auto’s en auto’s met caravans en aanhangwagens. Maar ook kleinere bedrijfsauto’s werden aan de kant gezet.
Er werden onder meer bekeuringen geschreven voor overbelading, ondeugdelijke verlichting, het ontbreken van de juiste spiegels en het niet of ondeugdelijk gebruik van de losbreekreminrichting.
Ook ANWB aanwezig
Maar ook losse of uitstekende lading, versleten banden en rijden zonder rijbewijs kwam voor. Bij de controles was ook de ANWB aanwezig, die de handen vol had (bij 73 voertuigen) aan het helpen van de vakantie-automobilisten en het oplossen van problemen. Ook onder het bedrijfsvervoer bleken nogal wat tekortkomingen voor te komen. Vooral overbelading van de kleinere gesloten bestelauto's kwam voor.
Voorkomen
De bekeuringen waren in een groot aantal gevallen eenvoudig te voorkomen geweest, door bijvoorbeeld de losbreekreminrichting correct aan te sluiten of lading goed op te brengen. Zo ontbraken bij één auto met caravan de opzetspiegels, die nodig zijn om “om de caravan heen te kunnen kijken”. De betreffende spiegels lagen gewoon in de auto en de bestuurder had ze dus alleen maar hoeven aan te brengen.
Tips en informatie
Het vakantieseizoen duurt nog even en weggebruikers kunnen erop rekenen dat de politie dit soort controles vaker zal uitvoeren. Wilt u voorkómen dat u een bekeuring krijgt of – nog belangrijker – de veiligheid van u zelf en anderen in gevaar brengt? Klik hier voor meer informatie en tips hier.

Zuid-Holland Rotterdam-Rijnmond Brielle

  • 157930c12f88d164ea618219385b6256