Brielle - Plofkraak op pinautomaat in supermarkt Slagveld Brielle

20 september 2016 14:22
Bron: Politie.nl

Dinsdagochtend is op het Slagveld in Brielle een pinautomaat in een supermarkt tot ontploffing gebracht door twee mannen op een scooter. De politie doet onderzoek.

Even voor drie uur kreeg de politie een melding dat er zou worden ingebroken bij een supermarkt aan het Slagveld in Brielle. Een alerte buurtbewoonster zag twee in het donker geklede mannen op een scooter aankomen en de winkel binnen gaan. Vervolgens hoorde zij glasgerinkel en een knal. Kort daarna vluchtten de mannen alweer weg op de scooter, vermoedelijk richting de Voorstraat.
Inbraak blijkt plofkraak
Agenten troffen in de supermarkt een grote ravage. De geldautomaat lag uit elkaar en over de winkelvloer verspreid lagen verschillende biljetten, deels besmeurd met inkt. Meerdere ruiten waren gesprongen. Verschillende eenheden zochten in de omgeving naar de mannen op de scooter. Helaas zijn zij niet meer aangetroffen. 
Gaslucht
Buiten de supermarkt werd een vreemde lucht geroken, mogelijk ging dit om gas. Op advies van de brandweer werd het pand niet betreden en de afzetting verruimd. Na grondig onderzoek oordeelde de brandweer om 5.30 uur dat het veilig was om naar binnen te gaan. De Forensische Opsporing en de explosievenverkenner hebben een eerste onderzoek gedaan. 
Getuigen gezocht
Heeft u informatie die kan helpen bij het achterhalen van de daders van deze plofkraak dan komt de politie graag met u in contact. Heeft u maandagoverdag mannen rond de supermarkt gezien die zich vreemd gedroegen? Bent u getuige geweest van de plofkraak en heeft u nog niet met de politie gesproken? Heeft u in de omgeving van het Slagveld of de Voorweg twee donkergeklede mannen op een scooter gezien? Dan vragen wij u contact op te nemen met de politie via www.politie.nl of 0900-8844. Als u liever anoniem blijft, kunt u ook gaan naar www.meldmisdaadanoniem.nl of bellen met 0800-7000.

Zuid-Holland Rotterdam-Rijnmond Brielle

  • 777f44e9023a051a5c66ae6259b84a61