Capelle aan den IJssel - Drie arrestaties bij instap drugspand Capelle aan den IJssel

17 juni 2018 06:00
Bron: Politie.nl

Een anonieme melding leidde de politie deze week naar een pand aan het Filomeentje Erf. Omdat het vermoeden bestond dat er in de woning drugs vervaardigd zou worden, ging de politie in de nacht van vrijdag op zaterdag naar binnen. Drie verdachten probeerden te ontkomen, één sprong zelfs van het balkon. Tevergeefs, de politie arresteerde het drietal en in de woning vond de politie middelen om drugs te maken en te verhandelen.

Volgens de anonieme tipgever zouden er in de nachtelijke uren veel onbekende mensen de woning in- en uitlopen. Daarom besloot de politie het pand in de gaten te houden. Tijdens deze observatie zagen de agenten inderdaad veel beweging rondom het pand. Bovendien hoorden ze via een open raam een duidelijk het geluid van het ‘ontsnappen’ van gas. Er ontstond het vermoeden dat er in de woning drugs werd vervaardigd.

Na overleg met een officier van justitie, betraden agenten vannacht rond kwart over twee de woning. Tijdens deze actie vluchtten drie verdachten via het balkon aan de achterkant van de woning weg. Een van de mannen sprong naar beneden. Deze 26-jarig man uit Voorhout raakte daarbij gewond. Hij liep een hoofdwond en een gebroken elleboog op. Hij werd met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De andere twee verdachten klommen het dak op en hielden zich schuil achter ventilatoren. Maar ook zij werden aangehouden. Deze Rotterdammers van 21 en 34 jaar zitten vast op het politiebureau.

In de woning trof de politie veel materialen aan om drugs te vervaardigen en te verhandelen zoals een weegschaal, een pers, een zeef, een sealapparaat met bijbehorende zakjes, maar ook enkele brokken harddrugs en versnijdingsmiddelen. Alles is in beslag genomen. De recherche onderzoekt de zaak.
Melden
Bent u getuige van een verdachte situatie? Ziet u verdacht gedrag of een strafbaar feiten? Meld het de politie! Dat kan via 112. Wilt u iets over een ernstig misdrijf melden zonder dat uw naam bekend wordt. Bijvoorbeeld omdat u de dader goed kent. Of om andere redenen? Dan kunt u melden bij Meld Misdaad Anoniem (M.). Zo krijgt de politie informatie die zij anders niet zou ontvangen en kunt u helpen uw eigen wijk veiliger te maken. Zoals ook afgelopen nacht gebeurde in Capelle aan den IJssel. Melden kan via het gratis telefoonnummer 0800-7000 of via het online meldformulier.