Capelle aan den IJssel - Getuigen gezocht voor verwoest restaurant Capelle aan den IJssel

23 juni 2018 06:00
Bron: Politie.nl

Woensdagmiddag rond 16.30 uur werd de brand opgemerkt die niet veel later restaurant Johannahoeve aan de ’s Gravenweg in de as zou leggen. De hulpdiensten rukten op grote schaal uit, maar konden niet voorkomen dat de brand zijn verwoestende werking deed. De schade is zo groot, dat het voor de forensische opsporing bijzonder lastig wordt om een oorzaak vast te stellen. De politie zoekt daarom getuigen die mogelijk meer kunnen vertellen over hoe de brand is ontstaan.

Getuigen die een brandlucht roken en vlammen zagen belden 112. Korte tijd later stond het gehele rieten dak in lichterlaaie. De brandweer moest al snel besluiten de brand gecontroleerd uit te laten branden. Onder andere vanwege de rookontwikkeling werd opgeschaald en kwamen alle hulpdiensten ter plaatse. Een nabijgelegen revalidatiecentrum werd uit voorzorg ontruimd.
Alle scenario's
Toen de restanten van het restaurant veilig genoeg waren om te betreden, ging forensische opsporing aan de slag om te onderzoeken of ze de oorzaak van de brand kon achterhalen. De schade is echter zo groot, dat veel sporen in vlammen op lijken te zijn gegaan. De politie houdt daardoor nog alle scenario’s open, van een ongeval tot brandstichting.
Heeft u informatie?
De politie sprak al met verschillende getuigen en buurtgenoten, maar misschien zijn er meer mensen die wat is opgevallen, informatie hebben of over camerabeelden beschikken die kunnen helpen bij het onderzoek. De recherche vraagt hen om contact op te nemen via 0900-8844, anoniem via 0800-7000 of via onderstaand tipformulier. Daar kunt u ook eventuele bestanden uploaden.