Dordrecht - Verkeerscontrole Dordrecht levert boetes én informatie op

8 april 2019 11:42
Bron: Politie.nl

Een verkeerscontrole op de A16 bij Dordrecht heeft op 4 en 5 april het nodige resultaat opgeleverd. Samen met de Belastingdienst werden honderden kentekens van passerende voertuigen gecontroleerd en werden weggebruikers van de weg afgehaald.

Dat leverde onder meer bekeuringen op voor rijden zonder rijbewijs en bezit van softdrugs op. Ook inde de politie voor 1600 euro aan openstaande bekeuringen. De belastingdienst nam onder meer twee auto’s in beslag wegens openstaande belastingschulden.

Georganiseerde criminaliteit
De politie zet de komende jaren meer en meer in op de bestrijding van georganiseerde criminaliteit: een vorm van criminaliteit die niet altijd zichtbaar is en niet direct slachtoffers maakt. Bij deze controle ging het dan ook niet alleen om het bekeuren van weggebruikers die zich schuldig maken aan overtredingen en om het innen van openstaande boetes. Minstens zo belangrijk was het verzamelen van informatie over wie zich deze avond en nacht op deze snelweg bevonden en met welke reden/welk doel ze dat deden. Zo kreeg de politie een aantal weggebruikers in beeld, die voor haar om meerdere redenen interessant waren en van wie de gegevens weren genoteerd.