Rotterdam - ?Bureau Rijnmond? op TV Rijnmond

11 januari 2017 14:13
Bron: Politie.nl

Morgen, donderdag 12 januari start ?Bureau Rijnmond? (het wekelijkse opsporingsprogramma van Openbaar Ministerie en politie) met het derde seizoen.

Twee straatroven in Dordrecht
Op zondag 4 september 2016, tegen de avond, is een jongeman in het Weizigtpark in Dordrecht beroofd van zijn horloge. Er zijn beelden van de dader die in de uitzending worden getoond.

Veel recenter, nl. zondag 8 januari jl is een 63-jarige dame in de Nicolaas Beetstraat in Dordrecht overvallen door een man. Zij liep vlakbij haar woning toen de man de straat in kwam fietsen op een opvallende goudkleurige damesfiets. Hij duwde het slachtoffer heel hard tegen de grond waardoor zij ontvellingen op haar lichaam opliep. Daarna pakte hij haar tas af en ging er op de fiets vandoor via de Krispijnseweg.
Wiekslag
Dinsdag 3 januari kwam een 47-jarige Poolse man om het leven toen hij op de Wiekslag in Capelle ad IJssel werd doodgeschoten. Vrijdag werden twee verdachten aangehouden. Het onderzoek gaat onverminderd door. De politie wil graag achterhalen wat er precies is gebeurd daar op de parkeerplaats van de Wiekslag en wat is de aanleiding geweest van het schieten. De rechter-commissaris besloot deze week dat de twee langer vast blijven zitten.
Overval in Vlaardingen
Op zaterdag 26 november, om ongeveer 20:00 uur is een 26-jarige medewerkster van een Poolse supermarkt in Vlaardingen overvallen, toen zij na het werk aankwam bij haar woning.
Openbaar Ministerie
Naar aanleiding van het onderzoek naar een poging doodslag van een 25-jarige Rotterdammer, op 31 juli 2016 (Binnenwegplein, Rotterdam) zijn drie verdachten aangehouden en twee daarvan inmiddels veroordeeld.
Mitzi mode in Schiedam
De eigenaresse van een kledingwinkel kreeg op woensdagmiddag 2 november de schrik van haar leven toen een overvaller de winkel aan de Boterstraat binnenkwam. Hij greep haar bij de arm, sleepte haar naar de kassa en bedreigde haar met een mes. ?Bureau Rijnmond? toont beelden van de overvaller

?Bureau Rijnmond? is het regionale opsporingsprogramma op TV Rijnmond waarbij politie en Openbaar Ministerie de hulp van de kijkers vraagt bij het oplossen van misdrijven. Bureau Rijnmond is op donderdagmiddag, rond 17.20 uur te zien op RTV Rijnmond en wordt vervolgens elk uur herhaald tot de volgende dag 17.00 uur.

Kijk voor meer informatie en de afzonderlijke items ook op www.politie.nl/bureaurijnmond

Zuid-Holland Dordrecht

  • 0462b67c27880f2fd4892746c8d4bf7e