Dordrecht - Burgernetdeelneemster bedankt voor hulp bij aanhouding zakkenrollers

17 januari 2017 18:27
Bron: Politie.nl

Maandag 16 januari is een 46-jarige Dordtse in de bloemen gezet op de politiemeldkamer in Dordrecht voor haar rol bij de aanhouding van twee zakkenrollers. Zij is hiermee ?Burgernetdeelnemer van de Maand?.

Woensdag 28 december belde een vrouw 112 nadat zij op de Bagijnhof in Dordrecht haar portemonnee was beroofd van haar portemonnee. Een man en een vrouw namen de portemonnee weg uit haar tas. Het slachtoffer bemerkte dit et laat, maar belde direct de politie, gaf het signalement door en de meldkamer verspreidde een burgernetbericht.

De 46-jarige Dordste ontving het bericht op haar mobiele telefoon en zag kort daarna de twee personen lopen op de Voorstraat. Zij besloot de politie te bellen en de zakkenrollers te volgen. Zo kon zij telkens de actuele positie van de zakkenrollers doorgeven aan toesnellende agenten. De agenten vonden het tweetal en achtervolgden hen nog langs enkele winkels om zeker te zijn van hun zaak. Het viel de agenten op dat zij veel winkels binnen gingen waar zij kort binnen waren en bijzonder veel aandacht hadden voor open tassen en dat zij bij sommige winkels spullen meenamen zonder af te rekenen. Op het station hielden de agenten het tweetal aan. Bij de fouillering kwamen diverse gestolen goederen naar boven.

De alerte burgernetdeelneemster die deze aanhouding mogelijk maakte, werd afgelopen maandag benoemd tot Burgernetdeelnemer van de maand. Zij werd in het zonnetje gezet door de medewerkers van Bureau Burgernet en de Meldkamer. Zij kreeg naast een bloemetje en een stukje taart ook een rondleiding op de Meldkamer. 

Zuid-Holland Dordrecht

  • d2fddea7fa356208e5f12cd8e91bf43b