Dordrecht - Agenten vinden wapen dankzij melding getuige

7 juli 2017 15:00
Bron: Politie.nl

Agenten wisten woensdagavond 5 juli een wapen van straat te halen dankzij de melding van een getuige. Ze hielden hierbij drie Dordtenaren (resp 28, 30 en 33) aan. De auto waarin het wapen werd aangetroffen, is in beslag genomen voor nader onderzoek.

Rond 22.00 uur die avond kwamen bij de politie diverse meldingen binnen dat er geschoten zou zijn in de omgeving van de Zeedijk en dat er vervolgens een auto was weggereden. Diverse politie-eenheden namen een strategische positie in, in de hoop een auto die aan de opgegeven omschrijving voldeed te spotten. Niet veel later zagen agenten op de Schenkeldijk een auto die mogelijk het weggereden voertuig betrof. In verband met de mogelijke aanwezigheid van een vuurwapen, benaderden de agenten de auto met hierin drie mannen met getrokken wapen (Benaderingstechniek Gevaarlijke Verdachte). De mannen werkten direct mee en werden door de agenten aangehouden. Bij een zoeking in de auto, stuitten de agenten op een vuurwapen. Het wapen werd in beslag genomen en meegenomen voor onderzoek. Dat geldt ook voor de auto.
Geen slachtoffer
Met hulp van onder meer de brandweer en de inzet van honden hebben politiemensen in de omgeving van de Zeedijk nog gezocht naar een eventueel slachtoffer. Hierbij werd niemand aangetroffen.

Het onderzoek naar wapen en drie verdachten loopt voort. De mannen zitten dan ook nog vast.

Zuid-Holland Dordrecht

  • 0c7527ae28dbb93eb007aed78af5ecdd