Dordrecht - Alerte getuige leidt politie Dordrecht naar inbrekers

6 april 2018 06:00
Bron: Politie.nl

Snel optreden van een alerte getuige zorgde op 5 april dat agenten van de Dordtse politie twee inbrekers op een presenteerblaadje aangeboden kregen.

De getuige zag rond 04.30 uur het schijnsel van zaklampen in een woning aan de Voorstraat en belde 112. Binnen een mum van tijd van waren agenten bij de woning en zij hoefde alleen maar te wachten tot de oorzaak van het lichtschijnsel naar buiten kwam. Na een paar minuten kwamen twee Dordtenaren van 21 en 25 jaar de voordeur uitstappen, waar ze werden opgewacht door het politie-ontvangstcomité. De agenten hielden het duo aan en namen de mannen mee naar het bureau waar ze worden verhoord.

112
De politie is blij met de snelle actie van de getuige, waardoor de mannen gearresteerd konden worden. Weet u in welke in welke situaties u met 112 contact kunt opnemen?
In geval van spoed. Dus wanneer iemands leven in direct gevaar is of wanneer u getuige bent van een misdrijf of het voorbereiden van een inbraak of diefstal. Door 112 te bellen kan iemands leven gered worden, kan de politie de daders van een misdrijf aanhouden of kan een misdrijf worden opgelost doordat de dader(s) kan worden betrapt.

Voorbeelden zijn:
aanrijding met gewonden;
mishandeling;
beroving, steekincident of vechtpartij;
als iemand onwel wordt;
inbraak of diefstal op die op dat moment aan de gang is of wordt voorbereid;
vernieling of vandalisme op heterdaad;
ontvoering of een poging tot ontvoering.

Meer informatie vindt u hier.