Politie komt in actie voor tiener met nepwapen bij ziekenhuis Delft

Foto:

4 februari 2019 12:40
Bron: Alarmeringen.nl

De politie is maandagochtend in actie gekomen na een melding over een mogelijk gewapend persoon in of nabij het Reinier de Graaff Gasthuis in Delft. Het bleek om een nepwapen te gaan.

Een bezoeker van het ziekenhuis belde rond 10 uur het alarmnummer omdat hij een jongen met een mogelijk vuurwapen in het ziekenhuis had gezien. Toegesnelde agenten zagen de 16-jarige jongen bij aankomst buiten en gaven hem 'stevige instructie' om zijn handen te laten zien.

De jongen deed dit, waarop hij is aangehouden. Agenten troffen bij de tiener een balletjespistool aan. Tegen de tiener wordt proces-verbaal opgemaakt omdat ook het dragen van een nepvuurwapen strafbaar is.

"Veel mensen beseffen niet hoe ernstig de gevolgen kunnen zijn als nepwapens in verkeerde handen vallen", zegt de politie. "Bedenk dat de politie een nepwapen op straat vaak behandelt als een echt wapen en daarbij geen risico neemt. Dat kan tot levensgevaarlijke situaties leiden, waarbij de politie misschien zelfs moet schieten. Soms blijkt het achteraf om een nepvuurwapen te gaan, maar dat kun je van een afstand niet zien."

Laatste update: 28 februari 2019 09:20