Hellevoetsluis - Verdachte schietincident Hellevoetsluis donderdag voorgeleid; morgen aandacht voor misdrijf in Opsporing Verzocht

2 januari 2017 18:14
Bron: Politie.nl

De 29-jarige man uit Hellevoetsluis die afgelopen vrijdag is aangehouden in verband met het dodelijke schietincident in Hellevoetsluis, wordt donderdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. De Hellevoeter wordt verdacht van betrokkenheid bij moord cq. doodslag. Morgen, dinsdag 3 januari, besteedt Opsporing Verzocht aandacht aan het dodelijke schietincident in Hellevoetsluis.

Op Tweede Kerstdag, maandag 26 december, even voor 18.00 uur werden  twee mannen neerschoten op de Branding in Hellevoetsluis. Het eerste slachtoffer, een 29-jarige man uit Hellevoetsluis, overleed dezelfde avond nog aan zijn verwondingen. Het tweede slachtoffer, een 22-jarige Rotterdammer, stierf later die nacht in het ziekenhuis. De mannen waren op visite in een woning aan de Branding. De politie startte meteen een groot onderzoek.
Betrokkenheid bij moord cq. doodslag
Eerder maakte de politie bekend dat duidelijk lijkt te zijn wie betrokken zijn geweest bij het schietincident en riep deze mannen op zich te melden. Een van de mannen, een 29-jarige man uit Hellevoetsluis, gaf gehoor aan deze oproep. Hij kwam zich vrijdagavond 30 december melden aan het politiebureau in Dordrecht en werd aangehouden. Deze man wordt donderdag 5 januari voorgeleid op verdenking van betrokkenheid bij moord cq. doodslag. De zoektocht naar de andere betrokkenen wordt onverminderd voortgezet. Daarbij worden alle mogelijke verblijfplaatsen van hen meegenomen. 
Opsporing Verzocht
Opsporing Verzocht besteedt dinsdag 3 januari aandacht aan het dodelijke schietincident. De uitzending is om 20.30 uur op NPO1. De herhaling is op woensdag 4 januari rond 11.40 uur op NPO2.
Informatie
Alle informatie is nog steeds welkom. Heeft u iets gezien of gehoord of heeft u informatie die voor het onderzoek relevant kan zijn, neemt u dan contact op met het onderzoeksteam TGO Branding via [email protected] 0800-6070. Als u liever anoniem wilt blijven, kunt u ook melden via www.meldmisdaadanoniem.nl of 0800-7000. 

Zuid-Holland Hellevoetsluis

  • 4d9941b1558f0dd46ba2a13922e94676