Hendrik-Ido-Ambcht - Vrouw opgelicht door Ierse ?travellers?

26 januari 2017 16:18
Bron: Politie.nl

De politie waarschuwt voor een groep personen die bekend staan als zogenaamde ?travellers?. Zij rijden rond, vaak in een witte bestelbus, en bieden hun diensten aan zoals bijvoorbeeld het schoonmaken en onderhouden van het dak. Vervolgens worden deze activiteiten niet of niet goed uitgevoerd maar krijgen zij deze wel betaald. De verdachten komen vaak uit Ierland.

Deze week sloeg een groep van vijf mannen toe in Hendrik-Ido-Ambacht. Ze gingen aan de deur bij een 76-jarige vrouw en vertelden dat er wat mis was met haar dak. In eerste instantie spraken ze een bedrag af met de vrouw maar dat werd steeds duurder omdat er nog meer werk moest gebeuren. De vouw betaalde uiteindelijk in termijnen een bedrag van ruim 60.000 euro. Er is geen werk verricht aan haar dak en het slachtoffer krijgt de mannen nu niet meer te pakken.
Wat kun jij doen?
De politie adviseert niet in zee te gaan met mensen die ongevraagd aan de deur komen. Heb je werkzaamheden die uitgevoerd moeten worden? Zoek dan zelf een persoon of bedrijf waaraan je het werk gunt en maak goede schriftelijke afspraken over de omvang, kwaliteit en de prijs van het werk.
Ervaringen met klusjesmannen
Vaak zijn de zogenaamde klusjesmannen gewoon heel brutaal, terwijl er eentje aanbelt zit de ander al op het dak. Met mooie praatjes, folders van een gerenommeerd bouwbedrijf en een aantrekkelijke prijsafspraak krijgen ze veel mensen zover om met hen in zee te gaan. In eerste instantie lijkt het allemaal goed, maar vaak gaat het mis. Altijd moet er contant aanbetaald worden en dan is er opeens veel extra werk. Zodra er betaald is, vertrekken de mannen met de noorderzon.
Getuigen
De politie zoekt in het onderzoek naar getuigen. Heeft u de mannen gezien of zijn ze bij u aan de deur geweest. Geef dan uw informatie door. Ziet u iets verdachts, of vertrouwt u het niet, bel dan direct 1112 of anders via het nummer 0900-8844. Ook kunt u uw informatie doorgeven via onderstaand tipformulier.