Agressieve man verwondt twee agenten in Leiden bij aanhouding

Foto: Politie

3 februari 2019 12:39
Bron: Alarmeringen.nl

Twee agenten zijn in de nacht van zaterdag op zondag gewond geraakt toen zij afgingen op een melding over een man die zich agressief gedroeg in de Seringenstraat in Leiden. De politie loste een waarschuwingsschot.

De verdachte, een 29-jarige man uit Harlingen, stond voor de deur van een vrouw en gedroeg zich agressief. Toen de agenten de man bij de woning aanspraken, kreeg een van de agenten meteen een harde vuistslag in zijn gezicht. Bij deze worsteling de hierop ontstond, werd er veel geweld gebruikt door de verdachte, meldt de politie.

Ook de andere agent raakte gewond tijdens de worsteling. Agenten zagen zich uiteindelijk genoodzaakt pepperspray te gebruiken, maar ook dat zorgde er niet voor dat de man zijn geweld tegen de agenten staakte, waarna een agent zich genoodzaakt voelde een waarschuwingsschot te lossen.

De Harlinger vluchtte hierop in de richting van het station Lammenschans. Door assisterende agenten werd de verdachte even laten aangehouden. De beide agenten hebben aangifte gedaan. Naar omstandigheden gaat het redelijk met de politieagenten. De politie onderzoekt de zaak.


Laatste update: 28 februari 2019 09:20